Vastab Tervise arengu instituudi (TAI) ekspert Tagli Pitsi.
Küpsetisi või putru tehes ei pea eelistama kogu aeg täisteraversioone, kuid hea oleks vähemalt mingi osa rafineeritud teraviljadest asendada täisteratoodetega, kuna terade koorimine vähendab nende kiud- ja mineraalainete sisaldust.
Täisteranisujahus on gluteenisisaldus õige pisut väiksem kui rafineeritud valges nisujahus. Samas kui inimesel on arstlikult diagnoositud tsöliaakia, siis ei tohi gluteeni saada ka minimaalsetes kogustes.
Kaerahelveste puhul võib pakenditelt leida nii nimetust «kaerahelbed» kui «täisterakaerahelbed», kuid tegelikult on alati tegemist täisteratootega ehk ära on kasutatud kogu tera. Küll aga võib neid olla eeltöödeldud (peenemaks jahvatatud, auruga töödeldud jm), mistõttu nende keetmine läheb rutem, kuna helbed saavad kiiremini pehmeks.