Pane tähele: puugioht sügisel veel ei vaibu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk rohukõrrel.
Puuk rohukõrrel. Foto: Scanpix/Panthermedia

Ehkki ametlikult loetakse puugihooaja alguseks kevadet ja lõpuks sügist, siis puugioht kestab siiski edasi. Seega tasub ka vaktsineerimist alustada juba sügisel.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar toonitab, et puugi võib külge saada veel ka sügiskuudel, kirjutab Terviseuudiste portaal. Seda kinnitab puukentsefaliidi haigusjuhtude esinemine kuude kaupa: aastail 1999–2002 esinesid viimased haigusjuhud detsembris, aastail 2003–2015 novembris.

«Puugirünnete ja puukentsefaliiti haigestumise hooaeg algab meil (sõltuvalt ilmastiku iseärasustest) märtsis, harvem aprillis. Seega ei esine puukentsefaliiti vaid detsembris, jaanuaris ja veebruaris. Varasematel aastatel detsembris esinenud haigusjuhud tuleb tõenäoliselt lugeda hilinenud teavitamise ja registreerimise arvele,» kirjeldas Kutsar.

Seetõttu soovitab ta alustada puukentsefaliidi vastu vaktsineerimisega sügisel või hiljemalt talvekuudel. Selleks on mitmeid põhjuseid, millest saad pikemalt lugeda Terviseuudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles