Komisjon kutsub kooliminekul autost loobuma

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps autos
Laps autos Foto: SCANPIX

Kuressaare volikogu linnakodaniku komisjon kutsub laste tervise nimel üles loobuma põnnide autoga kooli vedamisest või vanematel õpilastel autoga kooli sõitmisest.

«Üks asi on see, et koolide ümbruses on liiga palju parkivaid autosid, teine ja olulisem asi aga see, et kooliminekul eelistatakse autot ja see tähendab liikumisvaegust,» sõnas linnakodaniku komisjoni esimees Anti Toplaan, kirjutas Meie Maa. «Meie soov oleks, et noored rohkem liiguksid ega muganduks ja laseks end autoga kooli tuua.»

Toplaane sõnul on arusaadav, kui vanemad toovad lapse kooli autoga kehva ilma või pikema koolitee puhul, kuid näiteks kilomeetripikkuse teekonna korral tähendab see, ollakse liiga mugavad ja tegelikult on see tervise raiskamine.

«Kuressaare on ju terviselinn ning siin võiksid kõik lasteaiad ja koolid olla tervistedendavad, sellele peaks kindlasti senisest rohkem rõhku panema,» osutas Saare maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist Imbi Jäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles