Lastefond ulatab abikäe Kennole, kes ei suuda ise toitu närida

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenno.
Kenno. Foto: Lastefond/erakogu

Kenno on seitsmeaastane sügava puudega poiss, kes ei ole võimeline ise toitu närima ning vajab püreestatud tavatoidule lisaks kõrgekalorilist ravitoitu, et kaal tõuseks.

Vaid 13,5 kilo kaaluval Kennol on diagnoositud corpus callosumi agenees ehk suuraju kaht poolkera ühendava mõhnkeha kaasasündinud puudumine. Lisaks on tal ka epilepsia ning psühhomotoorse arengu pidurdus.

Ta on ööpäevaringset hooldust vajav lamav laps, kes ei ole võimeline ise toitu närima, ent saab neelata. Poissi toidetakse lusikaga püreestatud tavatoiduga, kuid tal oleks lisaks tarvis kõrgekalorilist ravitoitu, et kaalu tõsta. Viimase aasta jooksul pole Kenno kaalus juurde võtnud.

Kennole vajaliku spetsiaalse ravitoidu muretsemine käib perele üle jõu. Seega otsustas annetajate toel tulla poisile appi lastefond, kes toetab ravitoidu ostmist ühes kuus 56 euro ulatuses (aasta jooksul kokku kuni 676 euroga).

Lastefondi toetusjuhi Eveli Ilvese sõnul on Kenno armas poiss, kes vajab väga spetsiaalset ravitoitu. «Kenno on pärit suurest perest, kus pereema toimetab ise tervisemuredega võideldes üksinda. Lastefondil on väga hea meel, et Kenno lugu meieni jõudis ja saame veidigi ta perele abiks olla,» sõnas ta.

Kohalik omavalitsus aitab perel katta lapsehoiuteenuse maksumuse. Suure hooldusvajaduse tõttu on pere kulud aga väga suured ning nad vajavad lisatuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles