Vaata värskeid andmeid: kui palju saavad tervishoiutöötajad palka (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoitutöötajate palgatõus aeglustus.
Tervishoitutöötajate palgatõus aeglustus. Illustratsioon: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Tervishoiutöötajate palga kasv aeglustus võrreldes eelmise aastaga ja jääb riigi keskmisele palgakasvule alla. 

Tervishoiutöötajate kuupalk võrreldes 2016. aastaga küll kasvas, kuid tõus ei olnud nii suur kui mullu, selgus Tervise Arengu Instituudi korraldatudu tervishoiutöötajate palgauuringust. Uuringu tulemused näitavad seisu enne aprillikuus sõlmitud tervishoiutöötajate palgakokkulepet.

Arstide keskmine brutokuupalk koos lisatasudega oli tänavu märtsis 2537 eurot, kasvades aastaga 2,7 protsenti. Õendustöötajate keskmine brutokuupalk koos lisatasudega jäi 2016. aasta tasemele: 1249 eurot. Hooldajate keskmine brutokuupalk kasvas 2,7 protsenti, olles 794 eurot. Eelmisel aastal oli palgakasv märkimisväärselt suurem: arstide brutokuupalk kasvas siis ligi 10, õdedel 9,1 ning hooldajatel 14,6 protsenti.

Samal ajal ilmneb tervishoiuvaldkonnas selge lisatasude vähenemise tendents ja tunnipalk koos lisatasudega aastases võrdluses hoopis langes: arstidel 1,1, õendustöötajatel 3,2 ja hooldajatel 1,9 protsenti. Arstide tunnipalk oli 13,33, õendustöötajatel 6,48 ja hooldajatel 3,97 eurot.

Riigi keskmine palgakasv 2017. aasta esimeses kvartalis oli tervishoiutöötajate palgakasvust kiirem, kasvades 5,7 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Arstide palgakasvu ületab see kolme protsendi võrra, kuid endiselt on arstide palk 2,2 korda riigi keskmisest palgast kõrgem. Õendustöötajate palk ületas riigi keskmist 14 protsenti ja hooldajate tasu moodustas riigi keskmisest palgast 69 protsenti.

Riigile kuuluvates ettevõtetes on tervishoiutöötajate palk ametigrupi keskmisest palgast kõrgem arstidel viiendiku võrra, õendustöötajatel 10 protsendi ja hooldajatel 6,5 protsendi võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles