Arstid ootavad nõustamiskabinetti noori, keda juba pool aastat ei tule

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikabinet. Foto on illustratiivne
Arstikabinet. Foto on illustratiivne Foto: Tairo Lutter

Esmaspäeviti kella 16–18 on Hiiumaa noortel võimalus tasuta käia ämmaemanda, naistearsti või psühholoogi konsultatsioonil, kuid ämmaemand Riina Tamme sõnul pole seda võimalust sel poolaastal kordagi kasutatud.

«Noored on meie jaoks väga tähtsad, tahame ju, et nad kasvaks suureks, oleks terved ja tugevad ja sünnitaks lapsi,» ütles Tamm Hiiu Lehele.

Kahjuks pole sel poolaastal ükski noor polikliinikus asuvas nõustamiskabinetis käinud. «Oleme vastu­võtuks ette nähtud kahel tunnil istunud ja oodanud niisama, selle asemel, et teha tööd, mida tegelikult oleks ju väga tarvis teha,» rääkis Tamm.

Kuna paljud noored ei julge seksuaalelu teemal avameelselt oma vanematega rääkida, on see tema sõnul hea võimalus tulla nõustamiskabinetti, et oma küsimustele vastused saada. Seda enam, et vastuvõtud toimuvad ajal, mil Kärdla polikliiniku maja on teistest töötajatest juba tühi ja noored ei pea pelgama, et kõrvalised isikud neid seal näevad.

Loe täismahus artiklit Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles