Kas gripivaktsiini jätkub?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimisele leidub nii pooldajaid kui ka vastaseid.
Vaktsineerimisele leidub nii pooldajaid kui ka vastaseid. Foto: Panther Media / Scanpix / Esben Hansen

Kui paari nädala eest oli probleeme gripivaktsiini kättesaadavusega, siis praeguseks on probleem raviameti sõnul lahenduse saanud.

Toona kirjutas lugeja, et Tartu apteekidest ei saa enam gripivaktsiini osta ning ka ravimiamet nentis, et vaktsiini saadavus apteekides ja tervishoiuasutustes oli piiratud. Sel ajal oli hulgilaos saadaval 2640 annust kolmevalentset vaktsiini Influvac ning lubati, et järgmisel nädalal saabub Eestisse täiendav partii neljavalentset vaktsiini VaxigripTetra. Samas lisati, et vaktsiini juurde hankimine ei pruugi sõltuda enam ametist.

Ravimiameti tegevuslubade ja inspektsiooni büroo vaneminspektor Klara Saar rääkis, et eelmisel nädalal Eestisse saabunud VaxigripTetra partii on apteekides ja tervishoiuasutustes saadaval. Ta ütles, et müügiloa hoidjad on teavitanud ravimiametit võimalusest tuua Eestisse lähiajal täiendavalt 2000 annust Influvaci ning orienteeruvalt 15 000 annust VaxigripTetrat. Ta lisas, et praeguseks on Eestisse toodud juba enam kui 65 000 annust gripivaktsiine, mis on 15 000 annust rohkem kui möödunud hooajal kokku.

Gripihooaja keskel ei ole vaktsiinide juurde tootmine pika tootmisaja tõttu enam võimalik, seetõttu tekib ka vaktsiini kättesaadavuse piiratus. «See tähendab, kui ravimitootja on vaktsiini vajaminevaid koguseid alahinnanud, ei ole tal lihtne hooaja keskel vaktsiini tehasest juurde saada,» lausus vaneminspektor. Kas ravimitootja esindaja saab hankida Eestile täiendavat vaktsiinikogust teiste riikide varudest, sõltub vaneminspektori sõnul juba kokkuleppest vastavate riikidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles