Sünnimärgi eemaldamine võib maksma minna sadu eurosid

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melanoom.
Melanoom. Foto: Wikimedia Commons

Järjekorrad nahaarsti juurde kipuvad olema pikad, kuid alati pole aega või tahtmist oodata, mistõttu tuleb pöörduda tasulisele vastuvõtule. Sellele järgnevad aga ka tasulised teenused ning mõnes kliinikus tuleb arvestada sadadesse eurodesse küündiva väljaminekuga.

Sünnimärke ehk neevusi peaks laskma kontrollida regulaarselt vähemalt üks kord aastas, et ennetada pahaloomuliste nahakasvajate tekkimist, rääkis Christinas Clinicu kirurg Mari Laasma. Cleanline'i kliiniku juhataja ja laserspetsialist Elina Moraru-Brunsi lisas, et veelgi parem oleks teha seda kord poole aasta jooksul.

Laasma rääkis, et kuna eestlastel on enamjaolt üsna hele nahk, mis kaitseb halvemini päikese UV-kiirguse eest, siis pahaloomulistesse nahakasvajatesse (melanoomidesse) haigestumise riski suurendavad näiteks päikesepõletused ja intensiivse päikese käes viibimine. «Kindlasti tuleb nahaarsti juurde pöörduda, kui sünnimärk muutub ebakorrapäraseks, suureneb või selle värvus muutub,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles