Psühholoog: Eesti psühhiaatrid ei suuda enam pikalt praegustes tingimustes hakkama saada (1)

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimse tervise probleemid pole vähem tähtsad kui füüsilise tervise omad.
Vaimse tervise probleemid pole vähem tähtsad kui füüsilise tervise omad. Foto: Panther Media / Scanpix

Kuigi igal aastal jõuab psühhiaatrite juurde veidi rohkem inimesi, kelle mured saavad lahendatud ja kelle teadvus probleemidest tõuseb, on psühhiaatrid tegelikult ülekoormatud.

Veebilehele peaasi.ee ühe rajaja, kliinilise psühholoogi Anna-Kaisa Oidermaa sõnul on praegu väga tugevalt ilmnemas, et Eesti psühhiaatrid ei suuda enam pikalt praegustes tingimustes hakkama saada, kirjutab ERRi teadusportaal Novaator. Abi andjad kipuvad ise suure töökoorma all hätta jääma.

Psühhiaatrite seltsi juhatuse esimees Andres Lehtmets näeb, et vaimse tervise probleemide osas peaks esmapöördujad saama esimest abi perearstidelt. Depressiooni ja ärevushäire diagnoosimisega peaks ja ilmselt ka saavad perearstid hakkama, märkis Lehtmets ja lisas, et sügavamate probleemide puhul saaks perearst patsiendi eriarsti juurde saata.

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles