Šveitsi «surmaingel» suri kõrges eas (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šveitsis suri saja-aastasena Rolf Sigg, kes oli üks assisteeritud enesetappe võimaldava organisatsiooni Exit loojatest ja kauaaegne juht.

Kohaliku meedia teatel suri endine pastor ja psühholoog Rolf Sigg juba septembri keskel, kuid pere teavitas avalikkust sellest alles nüüd, kirjutab Local.

Sigg oli üks 69 ühingu asutajaliikmest ning sai selle juhiks. Hetkel on ühingul 105 000 liiget Šveitsi saksakeelse kogukonnast  ning Exit aitab neil ravimatu haiguse korral elust lahkuda. Siggi ametis oleku ajal kasutas seda võimalust ligi 500 inimest.

 Tänu oma tööle sai ta hüüdnimeks «surmaingel». 1986. aastal pidi ta Exiti juhtimise tõttu loobuma pastori ametist.

Assisteeritud enesetapp on Šveitsis seaduslikult lubatud juhul, kui sellele kaasaaitaja ei saa inimese surmast majanduslikku abi.  Seetõttu aitavad inimesi teispoolsusesse vabatahtlikud. Exit pakub oma teenuseid vaid Šveitsi alalistele elanikele, kes on ühingu liikmed. Šveitsis tegutseb ka teine analoogne assisteeritud enesetapu ühing Dignitas, mis pakub oma teenuseid ka väljaspool Šveitsi elavatele inimestele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles