Galerii: kurtide laste kuulmise toetuseks koguti üle 21 000 euro

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TÜ Kliinikumi Lastefondi ja Kalevi kommivabriku heategevuskampaania raames koguti kuulmispuudega laste toetuseks 21 133 eurot, millest saab abi 30 erivajadusega last kasvatavat peret.

«Ole kah käpp!» kampaania käigus annetas Kalev kõigi augustis ja septembris ostetud Mesikäpa toodetelt kaks senti kuulmispuudega lastele, et toetada neile helide kuulmiseks vajalike kõneprotsessorite omaosaluse tasumist.

TÜ Kliinikumi kõrvakirurgi dr Maris Suurna sõnul on tänapäeval võimalik aidata pea kõiki neid lapsi, kes ei kuule, kui sekkumine on varajane.

«Lastele paigaldatakse sisekõrva implantaat, mis aitab neil helidest osa saada. Implantaadi välist osa, kõneprotsessorit, tuleb aga iga 6-7 aasta järel vahetada,» selgitas ta.

Riik toetab tema sõnul küll kõneprotsessorite soetamist, aga lapsevanemate kanda jääb kuni 1000-eurone omaosalus. Olenevalt aastast vajab uut kõneprotsessorit umbes kümme last.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar lisas, et kogutud toetus on kuulmispuudega laste peredele äärmiselt vajalik, sest abivahendi omaosaluse maksumus on keskmise sissetulekuga Eesti pere jaoks väga suur väljaminek

Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare tänas kõiki Mesikäpa sõpru, kes on aidanud head teha ning lubas abistava kampaaniaga jätkata ka tuleval aastal.

«Ole kah käpp!» kampaania toimus tänavu kolmandat korda. Esimese kampaaniaga koguti koostöös Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liiduga 25 511 eurot vähihaigetele lastele füsioteraapiavõimalustega mängutoa rajamiseks TÜ Kliinikumis ja Tallinna Lastehaiglas.

Teine kampaania oli suunatud liikumispuudega laste abistamiseks, kui koostöös Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskusega koguti 21 062 eurot laste raviks vajalike ortooside soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles