5 ohutut põhjust, miks ei teki soovitud hetkel erektsiooni

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia.net / Craig Robinson/scanpix

Meestele valmistab tohutut pettumust, kui ihaldatud partneriga asutakse asja kallale ning kõik oleks justkui valmis, välja arvatud erektsioon. Avaldame peamised põhjused, miks nii juhtub.

Suuresti mängib ajutise erektsioonihäire puhul rolli ümbritsev keskkond või omaenda mõtlemine, kirjutab Men’s Health. Seepärast ei pea ka muretsema, kui harva tuleb ette seda, et erektsiooni sel kõige õigemal hetkel üldse ei tekigi.

Alkohol. Alkohol mõjub lõõgastavalt ning rahustab närvisüsteemi, aga ka vähendab kehas verevoolu. Just vähenenud verevool peenises takistab ka erektsioonil tekkida. Mõnel puhul võib küll alkohol erutust hoopis stimuleerida ning ka see on täiesti normaalne. Jäta aga meelde, et alkoholiga ei maksa liiale minna, kui on lootust, et õhtu ei lõppe pelgalt magamaminekuga.

Uus partner. Kui vahekord uue partneriga ebaõnnestub, on sel enamasti kaks põhjust, mõlemad neist psühholoogilised. Enese teadmata võid olla mingil tasandil ebakindel uue kogemuse ees, mispärast ei lase juba mõtlemine asja lõpule viia. Teiseks võid kogeda lihtsalt stressi ja kartust oma soorituse ees, mis pumpab veres kiiremini adrenaliini ja paraku tapab ka seksiisu.

Väsimus. Kurnavad (töö)päevad ja stress väsitavad nii vaimselt kui füüsiliselt. See kombinatsioon häirib samuti suguiha. Kui oled väsinud, püüab keha rohkem energiat panustada eluks hädavajalike organite tööle, millest peenis on pigem viimaste seas. Kui stressirohke aeg hakkab aga mööda saama, võib abi olla just sagedasematest vahekordadest, sest needki lõõgastavad ja võivad lõpuks stressi päris minema peletada.

Ravimid. Seksuaalset sooritust ja suguiha võib häirida päris mitme ravimi tarbimine. Sagedasti on selleks vererõhuravimid. Kuigi välja kirjutatud ravimid teevad organismile üldjoontes head, mõjutavad need samuti närvisüsteemi ja verevoolu, mis võib tipneda ajutiste erektsioonihäiretega. Kui ravimid on sellised, mida pead tarbima pikemas perspektiivis igapäevaselt ja tajud selgelt kõrvalnähtu, võib suhelda arstiga ja küsida ravimile alternatiivi.

Masturbeerimine. Kui alles hiljuti masturbeerisid, tuleb samuti enne partneriga voodisse hüppamist veidi oodata ja selles pole midagi imelikku. On oletatud, et see on seotud orgasmijärgselt vabaneva hormooniga prolaktiin, mida on seostatud raskustega erektsiooni püsimisel. Mõnes mõttes on seks nagu treening ja pärast pingutust tuleb veidi puhata, enne kui uuesti alustad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles