Taimetark: teed keetke vaid ühest taimest korraga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimetee.
Taimetee. Foto: Liis Treiman

«Kui kasutad, kasuta ühte taime korraga!» soovitab Saaremaalt Abulast pärit Tiiu Kauber, mitukümmend aastat taimedega tegelenud, oma ürdiaeda pidav taimeteetark.

«Punane, kollane, sinine – ilusad värvid kõik kokku pandud, rukkilill, saialill, moon või mistahes, ja pakendi peale kirjutatud «Seksitee». See on puhtalt turundus,» rääkis Kauber Saarte Häälele.

Tema selliseid säravate nimedega segusid pelgab. Naise sõnul ei saa kindel olla, kuidas eri taimed kokku keedetuna omavahel reageerivad ja kas nende toimeained üldse klapivad.

«Kas nad kokku sobivad, pole nii väga uuritud, ja seda ütles ka Vigala Sass. Seepärast olen ka mina seda usku, et kui kasutad, siis ühte taime korraga!» ütles Kauber.

Kui inimene võtab parasjagu mingeid tablette, tasub samuti enne taimeteede lisaks joomist arstiga konsulteerida, sest pigem võiks tagajärgi karta kui kahetseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles