Kuuendat korda hakatakse otsima Eesti parimat koolisööklat

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta parima koolisöökla tiitli võitis Sõmeru Põhikool. Pildil Sõmeru koolisöökla juhataja Urmas Lindlo koos abilisega.
2010. aasta parima koolisöökla tiitli võitis Sõmeru Põhikool. Pildil Sõmeru koolisöökla juhataja Urmas Lindlo koos abilisega. Foto: Mihkel Maripuu

Tervise arengu instituut kuulutab kuuendat korda välja üleriikliku võistluse parima koolisöökla leidmiseks. Konkursil võivad osaleda kõik üldhariduskoolide koolisööklad ja toitlustajad.


Osalemiseks tuleb 19. septembriks täita registreerimisankeet, teha koolisööklast fotod ning esitada ühe koolinädala lõunamenüü koos tehnoloogiliste kaartidega. Nende põhjal valib professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev žürii välja kuus parimat koolisööklat. Finaalis, mis peetakse 4. novembril Tallinna toidumessil, tuleb edasipääsenud koolidel etteantud ajaga valmistada koolipäeva näidislõuna ning üks lisaroog.

2010. aasta parima koolisöökla tiitli pälvinud Sõmeru Põhikooli kokk Urmas Lindlo ütles, et temale andis konkursivõit veelgi enam enesekindlust ning julgust uute toitudega katsetada. «Laste toitumisharjumused on alati sellised nagu ees on koolikokk. Kui kokk on kinni vanas ja kardab negatiivset tagasisidet oma uute katsetuste puhul ega katseta veelkord, siis ei muutugi laste toitumisharjumused. Mina arvan küll, et olen suutnud natukenegi laste toitumisharjumusi tervislikumaks muuta,» märkis Lindlo.

Kõigile uutele osalejatele ja teistele koolikokkadele soovitab eelmise aasta võitja mitte karta tagasilööke: «Suhtuge retseptidesse loominguliselt ja tooge oma menüüdesse veelgi rohkem puu- ja köögivilju ning kala.»

Koolisöökla konkursi eesmärgiks on parimate näidete varal innustada koolitoitlustajaid oma tööd tõhustama, et paraneks kokkade professionaalsus, tõuseks koolitoidu kvaliteet ja populaarsus õpilaste seas. Läbi aastate on konkursil osalenud kokku 66 erinevat kooli üle Eesti.

Eelmisel aastal oli osalejaid 20. Väga tasavägisest ja pingelisest finaalist väljus võitjana Sõmeru Põhikool Lääne-Virumaalt. Žürii eriauhind läks aga noortele Valga Põhikooli kokkadele, kelle eelvooru töö avaldas hindajatele kõige enam muljet. Võistluse tingimused ja ankeedi, samuti ülevaate eelmiste konkursside kohta leiab terviseinfo kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles