«Reporteri» video: hiljuti neljakuuseks saanud nelikud kosuvad lastehaiglas

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esitles ema Tiina Nirgi Kanal 2 uudistesaates «Reporter» suvel sündinud nelikuid Looret, Luiset, Leenet ja Laglet.

Tüdrukud sündisid 9. juulil ning on veetnud Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajas ja hiljem Tallinna lastehaiglas 4,5 kuud. Saates lapsi näidanud ja neist rääkinud ema Tiina ei öelnud, millal pääseb lastega koju.

Kuigi neljas laps oli perre väga oodatud, siis nelikutest kuuldes oli vanemate ehmatus alguses väga suur. «Esmalt sain teada, et ma ootan kaksikud ja kolm nädalat elasimegi selle teadmisega. See oli tegelikult väga tore uudis, sest mõtlesin, et siis on kohe mängukaaslane olemas. Kolme nädala pärast selgus, et tulemas on neli last,» rääkis kaksikute ema Tiina Nirgi «Reporterile».

Ta rääkis reportaažis, et on kodus ülejäänud kolme lapse (15-, 12- ja 9-aastased) juures saanud käia kahel päeval ja vaba aega tal nelikute kõrvalt praktiliselt ei jäägi. Ka uneaega on keskmiselt viis tundi. Küll aga on lapsed saanud siiani ainult rinnapiima.

Nelikute isa Johannes Nirgi (sünd 1969) kandideeris viimati kohalike omavalitsuste valimistel EKRE ridades ja pääses ka Vinni vallavolikogu liikmeks.

Vinni vallas elav talupidajate perekond peaks varasemate Vinni vallavanema lubaduste kohaselt koju saabudes saama vajalikku abi kohalikust omavalitsusest ja nii kauaks, kui neil vaja läheb, kirjutab Terviseuudised. Praegu söödab ema nelja tütart 1–2 haiglatöötaja abiga.

Septembri lõpus teatas sotsiaalministeeriumi esindaja sotsiaalmeedias, et nelikutest inspireerituna saatis valitsus riigikogusse perehüvitiste seaduse muudatused, mille hulgas ka tulevast märtsist jõustuma kavandatud mitmike toetus – kolmikute ja enamaarvuliste mitmike sünnil 1000 eurot kuus kuni laste 18-kuuseks saamiseni. Sissekandes ei täpsustatud, kas see jõustub tagasiulatuvalt, st kas nelikud saavad sellest uuest hüvest osa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles