Euroopa volinik: kurb, kui vaktsineerimisvastased peavad oma lapsi matma (2)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine tekitab kahetisi arvamusi.
Vaktsineerimine tekitab kahetisi arvamusi. Foto: Panther Media / Scanpix / PA Wire

Vaktsineerimisvastasus on võtmas epideemia mõõteid ja oleks kurb, kui pered, kes on selliste liikumistega ühinenud, peaksid oma lapsi matma, ütles Euroopa Komisjoni tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis.

Ta soovitab vaktsineerimisvastaste liikumiste liikmetel jalutada surnuaedades ja vaadata 18. ja 19. sajandil surnud laste haudu. «Miks nad surid? Sest siis polnud vaktsiine,» rääkis ta. Volinik tõdes, et vaktsineerimisvastased liiguvad tagasi kiviaega, kui polnud mingisuguseid teaduslikke teadmisi. «Need liikumised ei tea, mida nad teevad,» lausus Andriukaitis.

Volinik kinnitas, et tuleb teha kõik, et inimesed usuksid jälle teaduslikesse andmetesse. Ta rõhutas, et arutada tuleks vaktsineerimisvastaste inimeste vastustust. Samuti on oluline mõelda laste õiguste peale, sest lastel endil pole õigust vaktsineerimist valida või sellest loobuda. «Kui vanemad ei mõista, siis peab valitsus neid kaitsma,» leidis Andriukaitis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles