Terviseamet keelas silmakliinikul ebateaduslike artiklite levitamise

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KSA Silmakeskuse omanik Ants Haavel.
KSA Silmakeskuse omanik Ants Haavel. Foto: Robin Roots

KSA Silmakeskus oli terviseameti pöördumise järel sunnitud oma kodulehe blogist eemaldama artiklid, milles viidati vaktsiinide ohtlikkusele ja soovitati teatud toidud lapse menüüst välja jätta.

Terviseamet sai kaebuse inimeselt, kes oli märganud KSA Silmakeskuse kodulehe blogis kahtlast sissekannet ning uuris, kas keskuse tegevusluba kehtib ning kas tervishoiuteenuse osutajal on lubatud sellist infot kajastada, kirjutab ERR.

Kaebuse aluseks oli blogist leitud artikkel, milles väideti, nagu soovitaks USA haiguste kontrolli ja tõrje keskus emadel vaktsiinide tõhusamaks toimimiseks rinnaga toitmine lõpetada, ka leidus artikleid piimatoodete kahjulikkusest ning kummalistest soovitustest lapse toitumise osas.

Blogi ebateaduslikkusele viidanud kaebaja avaldas sotsiaalmeedias terviseameti peadirektori asetäitjalt Mihhail Muzõtšinilt saadud vastuse, kus viimane teatas, et silmakeskusel on tegevusluba olemas, kuid erialaspetsialistid, kellelt amet arvamust küsis, avaldasid mõne sissekande pärast muret.

Lisaks teatas Muzõtšin, et 5. detsembril tegi amet silmakeskusele märgukirja ettepanekuga eemaldada blogist mitteteaduspõhist infot sisaldavad sissekanded ning juhtis nende tähelepanu arstieetika koodeksile.

Praeguseks on enamik kahtlase sisuga sissekandeid KSA silmakeskuse blogi avalehelt eemaldatud, kuid internetiotsinguga on lood veel leitavad.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles