Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Tervisenõu: kas on hea sageli süüa suitsutatud tooteid?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suitsuliha ja -pekk.
Suitsuliha ja -pekk. Foto: Panthermedia / Cseh Ioan

«Hästi popiks on läinud igasugused omatoodangu turud ja kaubavahetused, kus pakutakse kõiksugu suitsutatud tooteid - kala, liha, vorsti, sinki. Kui palju on normaalne tegelikult suitsutatud tooteid süüa? Kas näiteks iga päev võileiva peal suitsuvorst/sink on juba liig?» küsis lugeja.

Vastab Tervise Arengu Instituudi projektijuht ja toitumisnõustaja Kristin Salupuu.

Arvestades, et suitsutamisel võivad toidus tekkida ebasoovitatavad ühendid ja ka selliste toodete soolasisaldust, siis igapäevase tarbimise kohta oleks vastus pigem mitte. Tegelikult kehtib see soovitus ka kõikide teiste liigselt töödeldud toitude (praekartulid, pruuniks röstitud leib ja sai) kohta.

Eelistama peaks vähe töödeldud või töötlemata toitu ning toitumise juures on oluline ka mitmekesisus, mis tähendab ka seda, et nädalast nädalasse ei peaks igapäevaselt sööma ühe ja sama tootja samu tooteid. 


Loe ka teisi tervisenõu lugusid:

Tagasi üles