4 lihtsat nippi, kuidas külmad käed-jalad kiirelt üles soojendada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane näpistab eriti sõrmi ja varbaid.
Pakane näpistab eriti sõrmi ja varbaid. Foto: Panthermedia / matej kastelic

Kui oled väljast külma käest tuppa jõudnud ja käed-jalad tunduvad endiselt nagu jäätükid, võta appi soe vann või kerge massaaž.

RealSimple portaal vahendab nelja nõuannet, kuidas külmadesse kätesse ja jalgadesse soojus tagasi tuua.

  • Pane käed või jalad sooja vette ja hoia neid seal mõni minut, sest vesi juhib soojust lausa 25 korda paremini kui õhk.
  • Võta appi soojade kätega sõber ning las ta masseerib sinu käsi. Käsi võib kergelt hõõruda ning õrnalt tuleks läbi masseerida kõik sõrmed, et neis vereringet ergutada. Jalamassaaži võib samamoodi ka ise ette võtta. Masseerimist võib ka käte-jalgade vees hoidmisega kombineerida.
  • Tarbi piisavalt vedelikku - nii sooja teed kui ka toasooja vett. Vedelikud aitavad vereringel samuti paremini toimida.
  • Ära suitseta. Kui vähegi võimalik, võiks seda külmade ilmadega vältida või sootuks see tegevus unustada. Nikotiin nimelt kitsendab veresooni ning teeb seepärast verevoolu jäsemetesse üsna raskeks, mis võibki tipneda käte või jalgade külmumisega.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles