Briti perearst: «Põrsas Peppa» ärgitab mõttetuid arstivisiite tegema

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multifilmitegelane põrsas Peppa.
Multifilmitegelane põrsas Peppa. Foto: Tootja foto

Briti perearst nimetas «Põrsas Peppa» multifilmi ühe põhjusena, miks inimesed teevad põhjendamatuid kontrollkäike arsti juurde.

Perearst dr Catherine Bell avaldas arvamust, et põrsapere pöördub multifilmis arsti juurde liiga kergekäeliselt ning põhjendamatud arstilkäigud võivad innustada teisigi multikasõpru sama tegema, kirjutab BBC.

Dr Bell ütleb, et kuna põrsapere pöördub multifilmis oma perearsti dr Brown Bear (pruunkaru toim.) poole ka iga pisema murega, täidab see ebarealistlikke ootusi arstide suhtes. Arst teeb multifilmis ka koduvisiite isegi siis, kui mõnel tegelastest on kerge külmetus. Brittide üldine soovitus on aga see, et selline haige võiks pigem püsida kodus ning juua ohtralt vedelikke, arstile pöördumine pole niivõrd kriitilise tähtsusega.

Kui perearst saaks ise kirjutada ühe tervishoiuga seonduva episoodi «Põrsas Peppale», julgustaks ta inimesi end väiksemate tervisehädade korral ise kodus ravima, mitte kohe arsti kutsuma. Kui arst samal teemal oma Facebooki gruppi kirjutas, jagasid sama seisukohta teisedki lapsevanematest arstid. Multifilmi keelustamist nad aga ei soovi, sest lapsed poleks sellega rahul.

«Põrsas Peppa» tootjafirma Entertainment One ei ole sel teemal veel kommentaare andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles