Aasta õppejõud: juba arstitudengid võiks vältida läbipõlemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr Margot Peetsalu.
Dr Margot Peetsalu. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Meditsiiniteaduste valdkonnas aasta parimaks õppejõuks valitud Margot Peetsalu rõõmustab, et arstitudengid on aasta-aastalt üha targemad ja motiveeritumad. Seejuures peab ta oluliseks neile aeg-ajalt meelde tuletada ka eraelu olulisust.

Tartu ülikooli kirurgiliste haiguste dotsent Margot Peetsalu nentis, et olla üliõpilaste poolt valitud aasta parimaks õppejõuks on tema jaoks väga suur tunnustus, kirjutab Med24. «Mulle meeldib õpetada ja see on kindlasti üks asi, millest tudengid aru saavad,» arutles ta.

Ta märkis, et kui üliõpilane on motiveeritud õppima, siis see innustab ka õppejõudu oma tööd paremini tegema. «Väga meeldiv on see, et meditsiinitudengid on oma käitumises reeglina korrektsed. Seda juhtub väga harva, et tudeng jääb hiljaks ja praktikumidest puudutakse väga harva – kõik see näitab nende motivatsiooni,» kirjeldas Peetsalu. 

Ta nentis, et arstitöö kallutab inimesi ainult ühte kohta ja sellega võib tekkida läbipõlemine. «Seetõttu olen oma üliõpilastele alati soovitanud, et ärgu unustagu oma hobisid ja ka elu väljaspool meditsiini. See aitab vältida läbipõlemist. Ja on igati normaalne, et õpingute kõrval elatakse ka tudengielu, sest kunas siis veel?»

Rääkides sellest, millised teadmised võiksid igal arstiteaduskonna lõpetajal kirurgilistest haigustest olla, rõhutas Peetsalu põhiteadmiste olulisust. «Ma arvan, et põhiline ongi anda edasi kõige olulisemad teadmised sagedasematest kirurgilistest haigustest, eriti just ägedatest haigustest, mille ravimata jätmine võib haigele elu maksta,» ütles dotsent.

«Loomulikult räägitakse ka haruldastest haigustest, kuid rõhuasetus peaks õige olema.» Peetsalu loodab, et meie arstide ettevalmistus selles valdkonnas on heal, arvestataval tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles