«Jõulusoojus» kutsub toetama vähihaigeid lapsi ja nende peresid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuht Roald Johannson.
Saatejuht Roald Johannson. Foto: Kanal2/Jõulusoojus

Kanal 2 heategevuslik saade «Jõulusoojus» kutsub tänavu inimesi toetama vähihaigete laste vanemate liitu.

Sel aastal ulatab Roald Johannsoni juhitud heategevussaade abikäe Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule (EVLVL), et toetada nende tänuväärset tegevust vähihaigete laste ja perede abistamises.

EVLVL on südameasjaks võtnud nende perede toetamise, kus laps on saanud vähidiagnoosi. Lapse haigestumine on raske kogemus kogu perekonnale ja abivajadus väga eripalgeline.

«See liit on vajalik eelkõige sellepärast, et perekonnad, kes on lapse diagnoosi saanud, ei vajuks päris sohu. Et sarnase kogemusega inimesed saaksid aidata ja esimene auku kukkumine oleks natukenegi hoitud. See aitab väga palju,» kirjeldas liidu kõneisik ja esimees Märt Avandi ühingu olulisust.

Kui osa peresid vajab eelkõige psühholoogist nõu, siis EVLVL tuleb appi ka juhul, kui vähiraviga kaasnevad rahalised kulud. Alles hiljuti raputas kogu Eestit väikese Annabeli lugu, kus loetud päevadega saadi kokku ravikuuriks vajaminev suur summa. Ka sellisteks olukordadeks vajab EVLVL abi, et neil jaguks jõudu ka tulevikus sedavõrd keeruliste juhtumite korral tegutseda.

Roald Johannsoni juhtimisel toob saade ekraanile liigutavad ja samas inspireerivad lood Eesti peredest, kelle elu vähidiagnoos mõjutab ja kes vajavad rasketel hetkedel tuge haigusega toimetulekuks. Heade mõtete ja kauni muusikaga on «Jõulusoojusega» kaasa tulnud paljud kodumaised artistid, sealhulgas Lenna, Juss Haasma, Birgit, Inga ja Toomas Lunge, Marju Länik jt.

Vähihaigete laste vanemate liidu toetuseks on avatud «Jõulusoojuse» annetusnumbrid:

  • 900 7911 – 5 eurot
  • 900 7912 – 10 eurot
  • 900 7913 – 25 eurot

Annetustelefonid jäävad avatuks aasta lõpuni. Toetajate annetuskõnesid vahendavad Telia, Elisa ja Tele2 ilma teenustasuta. Annetusnumbritega toetab Telia.

«Jõulusoojus» on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles