Viis põhjust, miks kohv teeb tervisele head (3)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju inimesed alustavad hommikut kohvijoomisega.
Palju inimesed alustavad hommikut kohvijoomisega. Foto: Panther Media / Scanpix / Aliaksei Verasovich

Lisaks meeldivale aroomile teeb kohv ka tervisele head, näiteks aitab tõsta kehatemperatuuri, muuta inimest energilisemaks ja sisaldav ka antioksüdante.

Soovituslik kofeiini kogus päevas on kuni 400 milligrammi, kirjutab ndtv.com. Kui tarbida rohkem kofeiini, võib tekkida rahutus või uneprobleemid. Mõistlikus koguses tarbituna tuleb see aga tervisele kasuks.

Vähendab südamehaigustesse suremise riski

Ameerika südame assotsiatsiooni ajakirjas Circulation avaldatud uuringust selgus, et inimesed, kes tarbisid kolm kuni neli tassi kohvi päevas, surid väiksema tõenäosusega südamehaigustesse.

Aitab põletada rasva

Mitme uuringu kohaselt on kofeiin üks vähestest looduslikest ainetest, mis aitab kiirendada ainevahetust ja seeläbi ka põletada rasva.

Alandab II tüüpi diabeedi riski

Diabeet võib olla inimese vaikne hävitaja, kui selle kontrolli all hoidmisega korralikult ei tegelda. Ühes ülevaateuuringus toodi välja, et iga harjumuspärasele kohvikogusele lisaks joodud tass kohvi aitas vähendada oluliselt II tüüpi diabeeti tekkimise riski. 

Parandab füüsilise soorituse võimet

Kofeiin stimuleerib närvisüsteemi ja tõstab adrenaliinitaset veres.

Väiksem Alzheimeri risk

Kohvitarbimine võib kaitsta vanemas eas ka inimese aju. Uuringu järgi on kohvijoojatel 60 protsenti väiksem risk Alzheimeri tõve ja dementsuse tekkeks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles