Toitumisnõustaja avaldab uued toidud pohmelliga võitlemiseks (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jogurt ja kaerahelbed on hea pohmellitoit.
Jogurt ja kaerahelbed on hea pohmellitoit. Foto: panthermedia.net / Ekaterina Fedotova

Pole mõtet salata, et pikal pühadeajal kuulub paljude jõulupidude juurde ka alkohol. Et organismi söögi ega joogiga mitte liigselt kurnata, tuleb peole järgneval päeval end turgutada.

Toitumisnõustaja Amanda Hamilton annab nõu, millised toidud-joogid tõepoolest pohmelli leevendavad, kirjutab Independent. Nendeks on:

  • Kookosvesi
  • Kreeka jogurt
  • Kaerahelbed
  • Pähklivõi
  • Supp
  • Lõhe
  • Avokaado
  • Muna
  • Tomat
  • Hapendatud leib

Kuna suure alkoholijoomise käigus väljub kehast palju vitamiine-mineraalaineid, peaksid need toidud aitama kehas uuesti normaalse tasakaalu tagada. Kui mitmetel tekib peojärgselt rasvase toidu isu, siis tegelikult võiks eelistada tervislikke rasvaallikaid - lõhet, muna ja avokaadot. 

Peojärgseks hommikusöögiks pakub nõustaja välja muna avokaado ja tomatitega. Kõhule on hea ka juurde võtta hapendatud leib, mitte sai. «Kui söögiisu hommikul veel pole, valmista endale kookosvee, banaani, spinati või C-vitamiinirikaste marjadega smuuti. Need aitavad täita keha vedelikuvajadust ning taastada organismis elektrolüütide taset,» kirjeldas ta.

Veel soovitab Hamilton juua piisavas koguses vett, keskeltläbi 1,5-2 liitrit päevas. Veevajadusest annab märku uriini värvus – mida heledam see on, seda parem on kehas vedelikutase. Tumekollane uriin ning pidev janutunne annab märku, et peaksid ilmselt rohkem vett jooma.

Kehale mõjub hästi ka soe vann, kuhu oled lisanud magneesiumihelbeid. Kui enesetunne päris halb pole, võib minna ka jalutama ning hoida veepudel käepärast. Kohvi juua Hamilton ei soovita, sest see turgutab vaimu, kuid samas võib võimendada iiveldustunnet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles