Neuroloogid: lõpuks on migreen kaitseväelaste tervisenõuete nimekirjast väljas

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased doonoripäeval. Foto on illustratiivne.
Kaitseväelased doonoripäeval. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vastavalt hiljuti heaks kiidetud määrusele ei pääse migreeni diagnoosiga enam kaitseväest. Eesti Peavalu Seltsi neuroloogid on muudatusega rahul ja loodavad, et see vähendab neuroloogide suurt koormust meditsiinikomisjoni läbivaatuse eelsel perioodil.

«Peavaludega tegeleva neuroloogi poolt vaadates võiks süda olla rahul, et lõpuks on migreen kui diagnoos välja arvatud kaitseväelastele esitatavate tervisenõuete nimekirjast,» ütles Eesti Peavalu Seltsi juhatuse liige ja Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogiakeskuse juhataja, dr Toomas Toomsoo.

Noormehi, kes pöördusid neuroloogide poole meditsiinikomisjoni läbivaatuse eelsel perioodil, oli väga palju. «Lootus, et neid jääb nüüd vähemaks, on olemas,» lausus ta.

Samas tõdes arst, et siiski on ka noormehi, kelle valud on kroonilised, oluliselt elukvaliteeti  häirivad ning nende kaasamine kaitseväeteenistusse pole põhjendatud, kui nad puuduvad peavalude põhjustatud tervisehäirete tõttu töölt.

«Arvan, et osaliselt võiks konsultandina jääda neuroloogil siiski õigus esitada konkreetsetel juhtudel arvamus, millal ja mis tingimustel noormees ei ole valmis kaitseväeteenistusse  astumas, olgu see siis küberturbeteenistus või rohket füüsilist koormust vajav teenistus,» selgitas dr Toomsoo.

Ta leiab, et episoodiliste migreenide ja ravile alluvate hoogude korral ei peaks kaitseväeteenistusse asumisel takistusi ei olema.

Vaata ka teisi tervisenõudeid, millega kaitseväest enam ei pääse SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles