Nipp, millega tervisekaitseamet püüab meelitada inimesi vähem sööma

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix / Alice Day

Ühendkuningriigi tervisekaitseameti (Public Health England) uute soovituste järgi tuleks langetada iga päev tarbitavate kilokalorite hulka. 

Praeguste soovituste järgi peaksid tasakaalustatult toituvad naised tarbima päevas keskmiselt 2000 kilokalorit ja mehed 2500 kilokalorit, kirjutab Telegraph. 

Tervisekaitseamet soovitab aga edaspidi toituda 400-600-600 reegli järgi. Ehk siis hommikusöök peaks olema 400 kilokalorit, lõunasöök 600 kilokalorit ja õhtusöök samuti 600 kilokalorit. Lisaks soovitatakse süüa kaks tervislikku vahepala, mis annaksid kuni sada kilokalorit. Nii ongi päevane energiasoovitus kokku 1800 kilokalorit. 

Lähtudes valitsusest, tarbivad täiskasvanud päevas keskmiselt 200 kuni 300 kilokalorit rohkem, kui nad peaksid. Samas Christopher Snowdon majanduse instituudist leiab, et juba kümneid aastaid on mõistlikult aktiivsed inimesed pidanud tarbima kehakaalu hoidmiseks 2000 kuni 2500 kilokalorit.

Ta leiab, et tervisekaitseameti soovitused ei tugine tõendatud informatsioonile ja amet püüab manipuleerida inimesi vähem sööma. Snowdoni hinnangul on tegemist liigse n-ö lapsehoidmisega.

Tervisekaitseamet peab liigset kilokalorite hulka üheks kaalutõusu põhjuseks ja loodab, et uued soovitused aitavad meelitada inimesi toitumisel tegema tervislikumaid valikuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles