EMO arst mehe elu päästnud teismelistele: te olete kangelased! (8)

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismelised kutsusid mehele kiirabi. Foto on illustratiivne.
Teismelised kutsusid mehele kiirabi. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Paar päeva enne aastavahetust märkas erakorralise meditsiini arst Tallinnas trammis teismelisi, kes abistasid maas lebanud meest, samal ajal kui teised inimesed keerasid pilgu mujale. 

Mees oli trammi põrandal teadvusetult pikali. Põrandal oli veidi verd. Kolm-neli teismelist abistasid meest ja kutsusid talle kiirabi, kirjeldas töövälisel ajal trammiga sõitnud arst seal nähtud olukorda.

«Trammis oli üsna palju inimesi, aga mitte kedagi ei huvitanud, et need teismelised päästsid mehe elu,» rääkis dr K., kes palus oma nime ajakirjanduses mitte avaldada. Tema sõnul inimesed lihtsalt seisid ja püüdsid pöörata pilku mehest ja teismelistest eemale. 

See olukord tekitas arstis suurt imestust. «Ma teadsin, et inimesed ei ole alati head, aga ma ei arvanud, et nad pööraksid sellises olukorras selja,» lausus ta.

Trammis ei olnud mehele appi läinud tohtril kahjuks aega, et teismelisi tänada. Arsti sõnul peaksid abistajad enda üle uhked olema. «Loodetavasti nad näevad millalgi neid sõnu – te olete mu kangelased!» lausus ta.

Mees tuli teadvusele ja kiirabi võttis ta oma hoole alla. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles