Tasub teada: proteesiarveid saab esitada vaid 31. jaanuarini

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proteesid.
Proteesid. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Haigekassa teatas, et 2017. aasta proteesiarveid saab haigekassale esitada kuni 31. jaanuarini, hiljem esitatud arved enam tasumisele ei kuulu.

«Palun vaadake üle enda arved ja küsige ka oma lähedastelt, kas 2017. aasta proteesiarved on haigekassale esitatud,» sõnas haigekassa esmatasandi talituse juht Külli Friedemann.

Hüvitise taotluse vormi saab haigekassa klienditeenindustest ja kodulehelt. Allkirjastatud taotluse ja proteesitööde arve saab esitada kolmel viisil: haigekassa klienditeenindustes, saata posti teel Lastekodu 48, Tallinn või meilitsi info@haigekassa.ee.

Alates 1. jaanuarist 2018 saab proteeside hüvitist kasutada ainult haigekassaga lepingu sõlminud hambaarstide juures ning soodustuse summa arvestatakse maha kohe maksmise hetkel. Tagantjärele ei saa enam tšekke esitada.

«Ükski kehtiv hüvitise summa või jääk ei lähe inimese jaoks kaduma. Kui inimesel oli 2017. aasta lõpus proteeside hüvitist alles 120 eurot, saab ta seda alanud aastal ikka kasutada, lihtsalt haigekassa lepingupartnerite juures,» selgitas Friedemann.

Proteeside hüvitist pakkuvad hambaarstid leiab haigekassa kaardirakenduselt aadressil www.haigekassa.ee/hambaravi. Proteeside hüvitis on kolmeks aastaks 260 eurot. Hüvitist on õigus saada ravikindlustatud töövõimetuspensionäridel, vanaduspensionäridel, osalise või puuduva töövõimega inimestel ning üle 63-aastastel ravikindlustatud eakatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles