Galerii: maailma paksimaks peetav mees hakkab kaalu langetama

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 500 kilo kaaluvale mehhiklasele tõttab appi pea 30-liikmeline spetsialistide meeskond, et aidata mehel kaalu kaotada.

33-aastane Juan Pedro Franco, kes kaalub 595 kilo, valiti mullu Guinnessi rekordiraamatusse kui maailma kõige raskem elusolev inimene, kirjutab Independent. Pärast nelja seina vahel veedetud aastaid on ta aga otsustanud alustada elumuutva kaalulangetuse teekonnaga.

Franco kirjeldas Natasha Pizzey-Slegerti tehtud dokumentaalfilmis, et suurenenud kehakaalu põhjuseks oli 17-aastasena läbielatud liiklusõnnetus. Mees murdis seal mitu luud ning jäi voodihaigeks, enda väitel ta õnnetusest lõplikult ei paranenudki. Vähese liikumise ning masenduse tõttu hakkas ta kehakaal järk-järgult tõusma ning tervisenäitajad halvenema, kuniks Francol diagnoositi juba diabeet, kõrge vererõhk ja kilpnäärme alatalitlus.

Aasta tagasi muutis mehhiklane elukohta ning uus kodu asus haiglale märksa lähemal. See võimaldas tal ka paremini arstiabi saada ning spetsialistide abiga suutis mees kaotada pea kolmandiku oma kehakaalust. Nüüd saab ta ka kirurgilist abi ning mehele asub tasuta appi 30-pealine spetsialistide meeskond.

«Patsient on korduvalt saanud arstidelt eitavaid vastuseid ja seda kahel põhjusel. Esimene on see, et nii suures ülekaalus mehe jaoks läheb vaja erivarustust (haiglavoodi, opereerimisruum, operatsioonitarvikud jm). Teiseks tuleb tõdeda, et tal pole oma olukorras süüdistada kedagi teist peale iseenda,» märkis Francot ravima hakkav dr Jose A. Castaneda.

Juan Pedro Franco on juba läbinud kaheosalise maooperatsiooni, mille tulemusel suudab tema organism omaks võtta vaid poole kaloraažist, mille ta päeva jooksul tarbib. Arstid loodavad, et see aitab tal paari lähema kuu jooksul kaotada umbes 120 kilo oma kehakaalust. See on aga alles algus, sest ravimist ootavad teisedki tervisehädad.

Franco ise unistab, et ta saaks ühel päeval iseseisvalt väljas kõndida. «Tahan tunda värsket õhku, näha tänavaid, olla lihtsalt väljas, sest kõige selle vaatamine toast on mulle väga raske,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles