Gaza tsoonis sündinud Siiami kaksikud lahutati edukalt

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiami kaksikud.
Siiami kaksikud. Foto: MAHMUD HAMS/AFP

Kuna Gaza tsooni tervishoiusüsteem on kokku kukkumas, lennutati seal sündinud Siiami kaksikud tüdrukud Saudi Araabiasse operatsioonile.

Kaksikud tüdrukud Farah ja Haneen sündisid oktoobris, kirjutab BBC. Mõlemal olid küll eraldi süda ja kopsud, ent nad olid «kokku kasvanud» alakehast. Detsembris viidi tüdrukud Saudi Araabiasse Riyadhi linna ravile, kuna kodukohas ei õnnestunud neil oma keerukas olukorras vajalikku meditsiinilist abi saada. Täna teatasid arstid, et tüdrukute lahutamise operatsioon oli edukas.

Saudi Araabia (endise) kuninga Abdullahi nimelises lastehaiglas läbi viidud operatsioonil pidid arstid lahutama tüdrukute soolestiku ja maksa, millele omakorda järgnes kuseteede ja vaagnapõhja eraldamine. Kokku oli operatsioonil üheksa keerukat siseelundite eraldamise protseduuri. Praegu kosuvad tüdrukud lastehaiglas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles