Haigekassa alustab homsest hilinenud töövõimetushüvitiste maksmist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel  peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haigekassa teavitas möödunud aasta lõpul, et jaanuaris võtab töövõimetushüvitiste väljamaksmine tavapärasest kauem aega, nüüdseks on viivitus aga lõppenud. 

Haigusrahade viibimise põhjuseks jaanuaris oli aeglane infovahetus haigekassa ning maksu- ja tolliameti vahel. Nimelt arvutatakse töövõimetushüvitist 2017. aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu alusel, mille andmed edastab haigekassale maksu- ja tolliamet (MTA). Hüvitise maksmises toimus viivitus seoses MTA 2017. aasta tuludeklaratsioonide menetlemisega.

Haigekassa saab alustada väljamaksetega siis, kui MTA edastab neile info 2017. aasta deklaratsioonide töötlemise lõpetamisest. Haigekassa andis äsja teada, et alates 17. jaanuarist alustatakse hüvitiste väljamaksetega neile kindlustatutele, kelle töövabastusperiood algas jaanuaris 2018.

Aeglane andmevahetus haigekassa ning maksu- ja tolliameti vahel tekitas mitu nädalat kestnud viivituse haigusrahade maksmisel ka 2016. ja 2017. aasta alguses.

Haigekassa palub vabandust võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles