Galerii: vaata, milline näeb välja uhiuus Mustamäe tervisekeskus

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus Mustamäe tervisekeskus aadressil Ehitajate tee 27 avab patsientidele uksed 1. veebruaril, selleks ajaks on esimesed arstiajadki juba broneeritud.

Lääne-Tallinna keskhaiglale (LTK) kuuluva Mustamäe tervisekeskuse neljakorruselises hoones on pinda 6117 ruutmeetrit. Aadressil Ehitajate tee 27 asuvas hoones hakkavad patsiente vastu võtma nii perearstid kui ka LTK eriarstid ning teised spetsialistid (füsioterapeudid, logopeedid, psühholoogid jm).

Lisaks on tervisekeskuses hambaraviosakond, audiomeetriakabinet kuulmisuuringute tegemiseks ning mitmekülgsed võimalused taastusraviks, sealhulgas bassein ravivõimlemiseks. Tervisekeskuses saab teha ka labori- ja radioloogilisi uuringuid.

«Oma pindalalt ja hoones töötavate spetsialistide arvu poolest on Mustamäe tervisekeskus LTK suurim ambulatoorne üksus. Tänu pakutavate teenuste mitmekesisusele on uues keskuses loodud väga head eeldused perearstide, eriarstide ja teiste spetsialistide koostööks selle nimel, et patsient saaks tervisemure korral parimat abi,» ütles LTK juhatuse esimees Imbi Moks. Tema sõnul on 1. veebruaril toimuvatele vastuvõttudele esimesed patsiendid juba registreeritud.

LTK nõukogu esimees ning Tallinna linnavolikogu liige Merike Martinson ütles, et pärast täna toimunud avamisüritust hakkavad nii pere- kui ka eriarstid kolima uutesse ruumidesse. «Loodan, et juba veebruari algul on kogu tervisekeskus koos tugiteenistustega ja loomulikult uue basseiniga tegevuses mustamäelaste heaks,» sõnas Martinson. Ta lisas, et uus maja on väga nüüdisaegne, patsiendi- ja personalisõbralik. 

Mustamäe tervisekeskus on valminud lammutatud Mustamäe polikliiniku asemele. Tervisekeskuse arhitektuurse lahenduse autor on arhitektuuribüroo Visuaal OÜ, projekteerimis- ja ehitustöid tegi ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS. Projekt on kaasrahastatud Euroopa Regionaalarengu Fondi abiga.

Fakte:

  • Tervisekeskuses on neli maapealset ja üks maa-alune korrus.
  • Hoone esimesel korrusel asuvad taastusravikeskus, apteek, kohvik, prilli- ja lillepood ning ortopeediliste vahendite kauplus.
  • Teisel korrusel on eriarstiabi ruumid ja koolituskeskus.
  • Kolmandal ja neljandal korrusel asuvad perearstikeskused ja administratsiooniruumid.
  • Keldrikorrusel on töötajate garderoobid, tehnilised ruumid ning 30 kohaga parkla töötajate autodele.
  • Tervisekeskuse ehitus läks maksma üle kuue miljoni euro.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles