Perearst: külm ilm ei tekita viirushaigusi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal on gripp eriti raskelt tabanud vanemaealisi.
Sel aastal on gripp eriti raskelt tabanud vanemaealisi. Foto: Andriy Popov / Panther Media / Scanpix

Külmetushaigust, mis ainult külma tõttu tekiks, pole olemas ning nii kasutavadki arstid terminit ülemiste hingamisteede viirusnakkused, selgitas perearst Karmen Joller «Huvitajas», vahendab ERR.

Külma ilma ja külmetushaiguste leviku seos seisneb pigem selles, et kui õues läheb külmaks, siis viibivad inimesed rohkem siseruumides ning seetõttu levivad viirused kergemini.

Dr Joller paneb südamele, et esimeste sümptomite tekkides ei tasu haigena tööle minna, vaod vajadusel ja võimalusel võiks töötada kodust, veelgi parem on aga üldse mitte töötada ja lihtsalt puhata.

Köha põhjus on haigestumisel sageli hoopis nohu, mis valgub kurku. Seepärast pole mõtet võtta rögalahtistit ega preparaate, mis sisaldavad korraga mitut komponenti - rögalahtistit, palavikualandajat jmt. Viirushaiguse puhul tasubki puhata ja alustuseks võibki piisata ainult puhkamisest. 

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles