Video: vaata, kuidas arst pöörab lapse üsas õigesse asendisse

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps peaks tuharseisust peaseisu pöörama 34. rasedusnädalaks.
Laps peaks tuharseisust peaseisu pöörama 34. rasedusnädalaks. Illustratsioon: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Tulevane ema jagab videot sellest, kuidas arst pöörab ta lapse edukalt õigesse asendisse. 

Mõni nädal enne sündi, pööravad lapsed üsas pea alaspidi, et valmistuda vaginaalseks sünniks. Texase naine Vanessa Fisher oli aga peaaegu raseduse lõpus, kuid laps oli endiselt tagurpidi ehk tuharseisus, kirjutab portaal Health

Lapse ema pidi valima kas keisrilõike või loote välise pööramise vahel. Sel puhul surub arst loodet väljastpoolt kõhtu ja pöörab nii lapse õigesse asendisse. Fisher valis kohe välise loote pööramise ning pärast õnnestunud protseduuri 38. rasedusnädalal jagas videot sotsiaalmeedia kontol.  

Füüsiliselt tundis ema tugevat survet ja ütles, et protseduur oli ebameeldiv. Siiski oli ta üllatunud, kui kiiresti terve protseduur läks. 

Loote välise pööramise õnnestumise tõenäosus on umbes 45 protsenti. Tuharseisus sünnitamine on väga riskantne. Kui beebi jääb tuharseisu, tehakse 39. rasedusnädalal plaaniline keisrilõige. Loote väline pööramine tehakse kindlasti ultraheli kontrolli all ja vahel kasutatakse selleks ka narkoosi (nii on ema ja laps lõõgastunud ja pinget vähem). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles