Kolleegi juhuslik kommentaar muutis noore naise elu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi kaela eesosas täna enam kilpnääret pole, selle olemasolu meenutab nüüd vaid arm.
Liisi kaela eesosas täna enam kilpnääret pole, selle olemasolu meenutab nüüd vaid arm. Foto: Eero Vabamaegi/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Ebameeldiv uudis kilpnäärmekasvajast võttis Liisil esiti jalad nõrgaks, ent tragi ja avatud naine ei lasknud pead norgu ega lubanud oma ellusuhtumisel haiguse pärast muutuda.

28-aastase Liisi (nimi toimetusele teada – toim) lugu sai alguse 2016. aasta kevadel kolleegi lausutud sõnadest, et naise kael on kuidagi imelik. Varem polnud ta seda igapäevatoimetuste käigus märganud, ent peeglist lähemalt vaadeldes tundus tõesti, et kael on ühelt poolt veidi paksem. Üsna pea pärast seda tehtud ultraheliuuringust selgus, et kilpnäärmes on sõlm. Seejärel läbis naine biopsia, et arstid saaks moodustist lähemalt uurida.

Kuna Liisi töötab meditsiinivaldkonnas, teadsid kogenumad kolleegid lohutada, et vaid väike osa kõigist kilpnäärme sõlmedest on pahaloomulised. Tervisemuresid ta toonasest ajast ei mäleta või ei osanud ta lihtsalt midagi konkreetset tähele panna. Uuringutega selgus siiski, et tegu on kilpnäärme pahaloomulise kasvajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles