Viieaastane poiss annetas vähihaigele vennale luuüdi

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ollie ja Finey Cripps
Ollie ja Finey Cripps Foto: KMG / SWNS.com/KMG / SWNS.com

Viieaastane Finley Cripps sobis oma leukeemiat põdevale vennale luuüdi doonoriks, kuigi võimalus selleks oli väike. 

Viieaastane briti poiss Finley Cripps tegi läbi luuüdisiirdamise operatsiooni, et aidata oma kolmeaastast venda, kel diagnoositi äge müeloidne leukeemia, kirjutab Fox News

Pärast kuid kestnud keemiaravi halvenes vähki haigestunud poisi tervis ja tal oli hädasti luuüdi siirdamist vaja. Arstid tegid sobivusproovid kõikidele Ollie vendadele ja õdedele. Peres on kaksikõed Ellie ja Evie ning vend Finley.

Kolmeaastane Ollie Cripps haiglas. 
Kolmeaastane Ollie Cripps haiglas. Foto: KMG / SWNS.com/KMG / SWNS.com

«Olime väga mures, kui saime teada, et võimalus peresiseselt doonor leida on vaid üks neljast,» ütles poiste 26-aastane ema Fiona Cripps. Üllatuslikult tuli välja, et kõik kolm last sobisid doonoriks. Ollie arstid olid rabatud, sest sellist sobivust tihti ei juhtu. Suurem vend Finley on arstide esimene valik, sest ta oli kõikidest lastest vanim ning patsiendiga samast soost.

Vennad Ollie ja Finley.
Vennad Ollie ja Finley. Foto: KMG / SWNS.com/KMG / SWNS.com

Enne siirdamist peab Ollie läbima veel kaks kuuri keemiaravi. Venna toetuseks palus Finley ajada juuksuril oma pea kiilaks nagu väiksel vennalgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles