Hea võimalus: küsi spetsialistilt HPV vaktsiini kohta

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aastast hakatakse riikliku immuniseerimiskava alusel tasuta vaktsineerima 12-aastaseid tüdrukuid ning esimesel kahel aastal ka 13-14-aastaseid tütarlapsi.
2018. aastast hakatakse riikliku immuniseerimiskava alusel tasuta vaktsineerima 12-aastaseid tüdrukuid ning esimesel kahel aastal ka 13-14-aastaseid tütarlapsi. Foto: Panther Media/Scanpix

Tänavu aastast riiklikku immuniseerimiskavasse lisatud HPV vaktsiini kohta leidub internetis vastakat infot, mistõttu pakub Postimees lugejatele võimalust saada  tekkinud küsimustele vastus.

Küsida võib näiteks HPV vaktsiini efektiivsuse, vaktsineerimise mõju, haiguse olemuse ja leviku, ohutuse või vaktsineerimise praktilise korralduse kohta. 

Lugejate küsimustele vastab Tartu Ülikooli Kliinikumi naistearst, dr Lee Padrik. Kui tarvis, annavad nõu ka terviseameti või sotsiaalministeeriumi spetsialistid. 

Küsimusi ootame pühapäeva, 4. veebruarini artikli alla kommentaariumisse, Postimehe Facebooki või e-mailile tervis@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles