Vähiravifondi asutaja Toivo Tänavsuu: Eesti rahvas oskab seletamatu jõu valla päästa (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifondi asutaja Toivo Tänavsuu avaldas rahulolu, et fondist saab tänavu abi kolm korda rohkem inimesi kui mullu,
Vähiravifondi asutaja Toivo Tänavsuu avaldas rahulolu, et fondist saab tänavu abi kolm korda rohkem inimesi kui mullu, Foto: Sander Ilvest / Postimees

Äsja avalikustati presidendilt teenetemärkide saajad, kelle hulka kuulus ka vähiravifondi «Kingitud elu» asutaja Toivo Tänavsuu. Mees oli end nimistust avastades üllatunud ning märkis, et suurem kiitus kuulub hoopis annetajatele.

«Loomulikult on see suur tunnustus ja olen väga tänulik, aga manitseks minu rolli vähiravifondis mitte üle hindama - piltlikult öeldes võin ma selle (annetus)kastiga kaubanduskeskuses seista küll, aga kui inimesed sinna midagi ei pane, siis ei saa me ka kellegi vähiravi toetada ja kellelegi seda lootust ning elupäevi võimaldada. Tegelikult on see tänu eelkõige annetajate suunas,» ütles Tänavsuu Postimehele.

Mehe motivatsioon vähihaigete toetusesse panustada on kõrge ning fond on tema sõnul hästi tööle läinud ja inimesed  selle omaks võtnud. «Eelmisel aastal nägime väga suurt hüpet vähiravifondi kasvus ja arengus, tulud kasvasid kahekordseks ja saime võimaldada ravi 2-3 korda rohkematele inimestele,» sõnas ta.

Möödunud aasta tegevustest meenuvad Tänavsuule esmalt Agu Uudelepa ning väikese Annabeli ravijuhtumid, kus oli tegu laiaulatuslike sihtotstarbeliste annetuste kogumisega. 

«Oli näha, et Eesti inimesed panid lühikese aja jooksul kellegi heaks seljad kokku - see on nagu jõud, mis alati üllatab ja millele ei oskagi seletust leida, see tuleb esile ja puudutab nii annetajaid, abivajajaid kui ka meid fondis,» meenutas ta. 

«Kingitud elu» jätkab ka tänavu hoogsalt oma tegevust. Tänavsuu märkis, et ühelt poolt püütakse toetada vähihaigete ravi, aga teisalt propageerida ühiskonnas ka heategevust kui elustiili ja igaühe võimalust natuke panustada.

«Tere tulemast kõigile meie püsiannetajaks - jätkame seda fantastilist jada, kus mitte ükski inimene, kes on meie poole nende aastate jooksul pöördunud ja kuulub meie sihtgruppi, pole jäänud vajaliku ravita. Oleme saanud kõiki senimaani toetada ja loodetavasti heade annetajate abiga saame seda head skoori jätkata,» lisas Tänavsuu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles