Noor nelja lapse ema palub annetajate abi kauni naeratuse taastamiseks (3)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus naeratus annab elule palju juurde. Pilt on illustratiivne.
Ilus naeratus annab elule palju juurde. Pilt on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / Panther Media / Scanpix

Heategevusfondile Naeratuse Eest SA saabus eelmise aasta lõpus murekiri 24-aastaselt naiselt, kes kasvatab nelja eelkooliealist last. Pereema palub fondilt toetust oma hammaste kordategemiseks.

Nähes vaeva ja pingutades ennastsalgavalt selle nimel, et lastel oleks olemas kõik vajalik, on noor ema tänases Eesti ühiskonnas, kus üksikvanema toetused väikesed ja maapiirkonnas tööd vähe, olukorras, kus enda esmavajaduste tarbeks enam raha ei jätku.

Naine on olnud lähisuhtevägivalla ohver, aga tal jätkus südikust võtta vastu otsus vägivallatseja juurest koos lastega ära minna. Peamiseks tõukeks oli kindel soov pakkuda lastele stabiilset ja rahulikku elu ning kasvukeskkonda. Otsuse tegi naine kaks aastat tagasi ning kuigi see oli väga raske ja keeruline elujärk, peab ta seda oma õigeimaks teoks. Nüüd on tema sooviks katkiste ja puuduolevate hammaste taastamine, et tagasi saada eneseusk, mis looks aluse uue elu alustamiseks.

«Elan maakohas, kus töökohti napib ja kahjuks minu naeratuse puudumise tõttu pole töökoha leidmine nii lihtne. Häbenen ringi liikuda ja inimestega suhelda. Tunnen ennast koledana, kuna olen nii noor, aga hambaid pole. Kahjuks minu rahalise seisu tõttu ei saa ma endale hambaarsti lubada,» kirjutas naine fondile.

Noor ema tahab leida tööd ning soovib, et tema lapsed ei peaks kooliealiseks saades teda häbenema. Ta soovib, et julgeks taas naeratada ja tal oleks taas põhjust hammaste välkudes naerda ning uute inimestega suheldes ei puutuks ta katkiste hammaste tõttu kokku negatiivsete eelarvamustega. 

Konkreetse soovina ütles naine fondile, et ta sooviks vanima lapse esimesel koolipäeval ehk tuleval 1. septembril lastega koos naeratades pere kauneid hetki jäädvustada. «Eesmärgiks oleks mul saada hambad korda, et saaks jälle naeratada, suhelda inimestega, leida töö, mis pakuks nii mulle kui ka lastele parema elu. Tunnen, et sellega muutub kindlasti meie elu oluliselt ja mu lapsed saaksid näha õnnelikumat ja rahulolevamat ema. See on mu suurim soov,» selgitas ta. 

Heategevusfond Naeratuse Eest SA soovib seda tublit naisterahvast hammaste kordategemisel toetada, kuid praeguse seisuga ei ole piisavalt vahendeid, et kogu hambaravi 1. septembriks lõpule viia. Pereema hammaste taastamine maksaks ligi 9000 eurot ning selle katteks palub fond lahkete annetajate abi. 

«Loodame väga, et ka sel korral leidub häid ja hoolivaid eestimaalasi, kellega koos saaksime selle perekonna suurele ja väikestele rõõmu teha ning laste emale kauni naeratuse kinkida. Üheskoos heade eesmärkide nimel annetades ja oma kaasmaalasi aidates suudame palju korda saata,» lisas fondi asutaja Meelika Limberg.

Tee üks heategu: Heategevusfond Naeratuse Eest Sihtasutus, EE217700771002430703

Makse selgitus: naeratusega kooli

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles