Naistearst Lee Tammemäe: oleksin justkui võitnud olümpiakulla

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr Lee Tammemäe.
Dr Lee Tammemäe. Foto: ITK

Eesti Punase Risti II klassi teenetemärgiga pärjatud Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Lee Tammemäe ütles, et tema eesmärgiks on alati olnud tagada naiste hea tervis, hea sünnitusabi ja terve vastsündinu.

«Tunnustus on väga ootamatu. Tänan inimesi, kes mind selle tunnustuse saamiseks on esitanud,» sõnas Tammemäe. 

Lee Tammemäe on enda sõnul õnnelik inimene, sest saab teha tööd, mida väga armastab. Naistearstina on tal oma tegevusega võimalik mõjutada väga paljusid inimesi, ta saab palju vahetut tagasisidet ega tunne töös kunagi rutiini. Samuti märkis arst, et peab eluaeg õppima ja seda mitte ainult õpikutest.

«Olen väga tänulik oma õpetajatele, kes seletasid, kuidas raamatutarkust siirdada tegelikku ellu ja õpetasid, kuidas hakkama saada oma töö emotsionaalse poolega,» lisas ta. 

Tammemäe rääkis, et on alati tahtnud oma patsiente aina rohkem ja paremini aidata, kuniks juhtus nii, et temast sai ka selle töö korraldaja ehk naistekliiniku juht. «Naiste tervis, hea sünnitusabi ja terve vastsündinu on olnud minu töö sisuks ja eesmärgiks pikka aega,» ütles ta ning lisas, et teenetemärk on tunnustus kogu nende kollektiivile.

«Meditsiin ei ole sport, kus tulemusi saab mõõta sentimeetrites, sekundites või kilogrammides ja kus kõik tiirlebki medali ümber. Meditsiin on katkematu protsess ja igapäevane kollektiivne töö parema abi suunas, medaleid jagatakse meditsiinis harva. Minu tunne on praegu sama hea nagu sportlasel, kes on võitnud olümpiamängudel kuldmedali mõnel kollektiivsel alal, näiteks jalgpallis,» rõhutas naistearst veelkord meeskonna ühistöö olulisust. 

Samuti kiitis ta oma võimekaid kolleege, kellega koos aidatakse igapäevaselt emasid ja naisi. «Soovin oma patsientidele kiiret paranemist, oma kolleegidele sära silmadesse ja sugulastele mõistlikku suhtumist öövalvetesse ja erakorralistesse väljakutsetesse,» lisas Tammemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles