Terviseamet käskis müügilt ära korjata mürgiseid kemikaale eraldanud lutid

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil näha olevad lutid on tervisele kahjulikud, sest kemikaalid on mürgised ja võivad suurendada vähitekke riski.
Pildil näha olevad lutid on tervisele kahjulikud, sest kemikaalid on mürgised ja võivad suurendada vähitekke riski. Illustratsioon: Terviseamet

Müügilt kõrvaldati pudelilutid, mis sisaldasid ligi viis korda rohkem tervisele ohtlikke keemilisi ühendeid.

Terviseameti järelevalvetoimingute tulemusena kõrvaldati turult Poolas toodetud tervisele ohtlikud pudelilutid «Canpol Babies».

Pildil näha olevad lutid on tervisele ohtlikud, sest neist eraldus N-nitrosoühendeid moodustavaid aineid ligikaudu viis korda lubatust rohkem. N-nitrosoühendeid moodustavad ained on toksilised ja võivad suurendada vähitekke riski.

Terviseamet palub inimestel, kes on nimetatud lutte ostnud, pöörduda toote tagasiostu võimaluste kohta info saamiseks sama müügikoha poole, kust lutid osteti. Lutte müüdi kaks tükki pakis, (toote kood EAN 5903407231037).

Infot ja teateid liikmesriikides ohtlikeks tunnistatud toodete kohta kontrollitakse kiire teabevahetuse süsteemi RAPEX (liikmesriikide vaheline teavitussüsteem) kaudu, mille põhjal jälgitakse ohtlikuks tunnistatud toodeted turustamist Eestis. Eraldi  järelevalve viiakse läbi saabunud kaebuste põhjal. Vastutus toodete ohutuse eest lasub importijal või tootjal ja edasimüüjal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles