Tervisenõu: miks tekitab hernesupp kõhugaase?

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Hernesupp.

FOTO: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Hernesupp kuulub küll ühe õige vastlapäeva juurde, ent tihtilugu võivad pärast selle söömist tekkida ebamugavad kõhugaasid või -puhitus. Miks see nii on?

Vastab toitumisnõustaja Reelika Õigemeel:

Kaunviljad tekitavad puhitusi ja kõhugaase neis sisalduvate oligosahhariidide tõttu, mida inimese organism ei suuda hästi seedida. Kuid puhitused ja kõhugaasid on tuntavad neil, kes tarvitavad kaunvilju harva. Kui organism on kaunviljade tarvitamisega harjunud, tekib puhitusi ja kõhugaase oluliselt harvem ja vähemmärgatavalt. Kaunvilju on soovitav idandada ja/või leotada ning leotusvesi ära visata, nii väheneb ka tõenäosus puhituste tekkeks.

Tagasi üles