Hernesupp kuulub küll ühe õige vastlapäeva juurde, ent tihtilugu võivad pärast selle söömist tekkida ebamugavad kõhugaasid või -puhitus. Miks see nii on?
Tervisenõu: miks tekitab hernesupp kõhugaase?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastab toitumisnõustaja Reelika Õigemeel:
Kaunviljad tekitavad puhitusi ja kõhugaase neis sisalduvate oligosahhariidide tõttu, mida inimese organism ei suuda hästi seedida. Kuid puhitused ja kõhugaasid on tuntavad neil, kes tarvitavad kaunvilju harva. Kui organism on kaunviljade tarvitamisega harjunud, tekib puhitusi ja kõhugaase oluliselt harvem ja vähemmärgatavalt. Kaunvilju on soovitav idandada ja/või leotada ning leotusvesi ära visata, nii väheneb ka tõenäosus puhituste tekkeks.