Haruldase sündroomiga tüdruku juuksed ei allu kammile, sama seisund vaevas Einsteini

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PA real life/Daily Mail

Kuueaastast Charleigh Sayorit kimbutab omapärane kammimatute juuste sündroom, mida esineb maailmas teadaolevalt vaid sadakonnal inimesel.

Tüdruku juuksed kasvavad üsna aeglaselt ning tal on terve eluea vältel olnud seesugune säbruline soeng, kirjutab Daily Mail. Talle öeldakse, et soeng meenutab Albert Einsteini oma ning väidetavalt oligi teadlasel just seesama sündroom.

Lapse ema Lisa Parsons ütles, et inimesed küsivad pidevalt juuste kohta ning tahavad neid katsuda. Kuigi juuksed näevad välja traatjad, siis ema sõnul need seda siiski pole.

Foto: PA real life/Daily Mail

«Charleigh on väga uhke ning räägib kõigile, et tal on võlujuuksed, mis kasvavad vaid päikese käes olles,» sõnas ema. Tüdruk sündis peaaegu täiesti kiilana, juuksed hakkasid kasvama alles üheaastaseks saades. Juuksed olid toona ka lühikesena väga krässus, mis pani inimesi küsima, kas ema on tütrele lokke teinud.

Kui Charleigh sai vanemaks, ei allunud tema juuksed enam mingisugusele korrale ning nüüd ongi tal soeng, mis suisa eirab gravitatsiooni. Sündroomist sai pere teada täiesti juhuslikult. Nimelt kohtusid nad reisil teismelise tüdrukuga, kelle juuksed nägid sarnased välja, rääkisid temaga juttu ning tegid koos ka pilti. Kui Lisa Parsons selle foto Facebooki postitas ning lisas naljatlevalt juurde, et selline näeks Charleigh välja vanemana, hakkasid tuttavad saatma talle artikleid kammimatute juuste sündroomist.

Mullu augustis viiski ema tütre dermatoloogi juurde, kes tegi testid ning kinnitas selle diagnoosi. Charleigh’le kirjutati välja vitamiinid, mis soodustaks juuksekasvu eesmärgiga, et kui juuksed pikemaks kasvavad, läheks need automaatselt ka sirgemaks. Tüdruk aga keeldus neid võtmast, kuna peab oma välimust eriliseks.

Pärast Charleigh’ diagnoosi saamist on ema kontakteerunud teiste väheste inimestega, kel on diagnoositud sama sündroom. «See on hämmastav – kõigil lastel, keda olen näinud, on täpselt samasugused blondid kahused juuksed,» rääkis ta. Ema sõnul pole tütart veel juuste pärast narritud ning ta räägib lapsele regulaarselt, et ta on väga eriline ning ilusate juustega. 

Charleigh'l ei ole tavapärasest erinevat juuksehoolduse rutiini, ainult palsamit kulub veidi rohkem kui teistel. Probleem on vaid sellega, et tema juuksed magades väga sassi ei läheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles