Euroopa ravikindlustuskaartide väljastamisse tekib paus

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ravikindlustuskaart.
Euroopa ravikindlustuskaart. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

20. veebruarist kuni 5. märtsini 2018 ei saa Haigekassast tellida Euroopa ravikindlustuskaarti.

Haigekassa teatab, et Euroopa ravikindlustuskaarte saab uuesti tellida alates 5. märtsist 2018.

Ravikindlustatud inimestel, kes vajavad Euroopa ravikindlustuskaarti vahepealsel perioodil reisimiseks, väljastatakse asendussertifikaat.

Asendussertifikaadi saamiseks palutakse pöörduda haigekassa klienditeenindusse, helistada infotelefonile 669 6630 või saata e-kiri info@haigekassa.ee. Telefoni või e-kirja teel tellitud asendussertifikaadi saab vastavalt tellija soovile kätte posti või e-kirja teel.

Eesti Haigekassas kindlustatud inimesed, kes viibivad teises EL-i liikmesriigis ajutiselt, saavad vajaminevat arstiabi võrdsetel tingimustel selles riigis elavate kindlustatud inimestega. 

Arstiabi saamiseks peab raviasutuses esitama Euroopa ravikindlustuskaardi või selle asendussertifikaadi ning isikut tõendava dokumendi. Euroopa ravikindlustuskaardi alusel on õigus saada tervishoiuteenuseid ainult riiklikes raviasutustes. 

Euroopa ravikindlustuskaardi saab inimene kätte hiljemalt 10 päeva jooksul (enamasti 4–5 tööpäeva jooksul) avalduse esitamisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles