Portaal: Ida-Virumaa haigla soovib palgata Läti arste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst. Foto on illustratiivne.
Arst. Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Ida-Virumaa keskhaigla otsib töötajaid Lätist, kuna Eesti arstid siirduvad tööle nii Soome kui ka Rootsi, kirjutab Läti portaal lsm.lv.

Ida-Virumaa keskhaiglas töötab praegu 40 võõrtöölist välismaalt, enamik neist on pärit Ukrainast, Venemaalt ja Moldovast.

«Me ei otsi töötajaid ainult Lätist. Praegu saavad arstid kõikjal töötada. Me ei saa öelda, et me sooviksime palgata günekoloogi või radioloogi Lätist. Kuid meie haigla on valmis vastu võtma kõik neid arste. Kõik sõltub muidugi kogemustest ja arstist endast,» ütles haigla juhatuse esimees Tarmo Bakler.

«Meil on tugev konkurentsikeskkond, meie palgad on Baltikumis kõrgeimad,» lisas Bakler.

Alates 1. aprillist makstakse õdedele palka vähemalt 900 eurot kuus kätte ning haigla arstid teenivad vähemalt 1600 eurot kuus. Kõrgema kvalifikatsiooniga spetsialistide palgad on oluliselt kõrgemad.

Praegu ei ole Kohtla-Järvel veel ühtegi Läti arsti, kuid Valga haiglas töötab kolm Läti arsti. Välismaalt pärit arstid ja õed tulevad Eesti haiglatesse tööle peamiselt Venemaalt, Ukrainast ja Moldovast.

Läti tervishoiuministeeriumi andmetel makstakse 2018. aastal Läti arstidele palka vähemalt 1132 eurot kuus ja õdedele vähemalt 996 eurot kuus. Läti tervishoidu rahastatakse tänavu ligi miljardi euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles