Mumbai arstid eemaldasid edukalt maailma suurima ajukasvaja

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvaja tõttu oli mees juba aasta aega mõlemast silmast pime.
Kasvaja tõttu oli mees juba aasta aega mõlemast silmast pime. Foto: Dinesh Dubey/SWNS.com/SWNS.com

India arstid eemaldasid 31-aastaselt mehel 1,8 kilogrammise ajukasvaja, mis võib olla seni maailma suurim kasvaja. 

Mumbais eemaldatud peaaegu kahe kilogrammine kasvaja võib olla siiani suurim edukalt eemaldatud ajukasvaja, vahendab BBC

Seitse tundi kestnud operatsioon toimus 14. veebruaril Nairi haiglas Mumbais. Protseduuri ei tehtud avalikuks enne, kui arstid olid veendunud, et see õnnestus. Haigla neurokirurgia juhataja Trimurti Nadkarni ütles BBCile, et mees on väljaspool ohtu ja nüüd sõltub kõik paranemisest.

Santlal Pal taastub operatsioonist. 
Santlal Pal taastub operatsioonist. Foto: India Photo Agency / SWNS.com/India Photo Agency / SWNS.com

Uttar Pradeshi piirkonnast pärit poepidaja Santlal Pal oli enne operatsiooni kasvajaga elanud kolm aastat. Arstide sõnul kotas Pal kasvaja tõttu nägemise, kuid loodetavasti taastub see operatsioonist paranedes. Pali naine ütles India ajalehtedele, et arstid olid neile kolmes oma kodukohas olevas haiglas öelnud, et kasvajat ei ole võimalik opereerida.     

Mumbai arst Nadkarni sõnas, et sellised juhtumid on kriitilised. Neil oli operatsiooni jooksul vaja 11 ühikut verd ning mõned päevad peale lõikust oli patsient hingamisaparaatide all.

Eemaldatud ajukasvaja kaalus 1,8 kilogrammi. 
Eemaldatud ajukasvaja kaalus 1,8 kilogrammi. Foto: Dinesh Dubey/SWNS.com/SWNS.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles