Depressioon sunnib elu eest põgenema

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Alari Paluots

Mittetulundusühing plaanib ainulaadse kampaania abil jõuda kümnete tuhandete eestimaalasteni, et seeläbi rääkida meid üha rohkem painavast haigusest – depressioonist.

23-aastane Linda on depressioonikuradiga võidelnud teismeeast saati. Toona oli ta väga ebakindel ja koolikaaslased narrisid teda. Tõeliselt mustast august leidis ta end aastaid hiljem, kui abikaasa ta maha jättis. Nii jäi kõigest 17-aastasena emaks saanud Linda üksi koos väikese lapsega.

Põhiharidusega ja igasuguse töökogemuseta naine pidi ühtäkki minema tööle, hakkama arveid maksma ja hoolitsema lapse eest, kes esimesel sõimeaastal pidevalt haige oli. Samal ajal jooksid nende Mustamäe korteris ringi prussakad, sest noor naine ei leidnud nädalaid jõudu, et kodu koristada.

«Need päevad kuus, kus laps oli oma isa juures, käisin ma väljas joomas. Minu jaoks oli see elu eest põgenemine. Aga alkohol on depressant ja purjus peaga saadakse idiootsete asjadega hakkama. Nii rikkusin ma enda elu päris korralikult ära,» rääkis Linda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles