Tervisefond jagab ülekaalulisuse ennetamiseks lastele hüppenööre

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisefond hakkab laste aktiivsuse tõstmiseks lasteaedades hüppenööre jagama.
Tervisefond hakkab laste aktiivsuse tõstmiseks lasteaedades hüppenööre jagama. Foto: Ove Maidla

21. mail tähistatava Euroopa ülekaalulisuse päeva puhul alustab Eesti Tervise Fond projektiga «Aktiivne laps» ja jagab lasteaialastele hüppenööre.

Ülekaalulisuse päeva eesmärk on juhtida tähelepanu sellele, kuidas ülekaal mõjutab tervist. Tervisefondi sõnum on aga, et ülekaal on probleemiks ka laste puhul.

Fondi juhataja Eero Merilinnu sõnul aitab hüppenööride jaotamine kaasa laste aktiivsuse tõstmisele ning seeläbi ka laste tervise hoidmisele.

«Hüppenööriga hüppamine on kergesti õpitav ning lõbus  tegevus, mis parandab  samal ajal koordinatsiooni ja  arendab ka  lihasjõudu . 30-minutilise hüppamise järel kulutab keha umbes 300 kilokalorit, seda on umbes sama palju kui murdmaasuusatamise, ujumise või  rattasõiduga ja kaks korda rohkem kui kõndimise ja võimlemisega,» selgitas Merilind just hüppenööride jaotamise mõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles