Kuulo Kutsar: ükski grippi surnud eakas inimene polnud vaktsineeritud (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin.
Gripivaktsiin. Foto: Panther Media / Scanpix

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar rääkis ERRi raadiouudistele, et kuigi grippi haigestub praegu enim just eakaid, on nende seas gripivaktsiini tegemine väga puudulik.

Gripihooaja algusest saati on haiglas intensiivravi vajanud 105 eestimaalast, enamik neist on olnud eakad, üle 65-aastased inimesed. Gripisurmasid on tänavu kokku loetud 34, lahkunud on inimesed vanuses 53–98 eluaastat, neist 31 olid vanuses 65+. 

«Midagi põrutavat, uut siin selles mõttes ei ole. Kõik kahjuks lahkunud inimesed on olnud vanemaealised, teiseks neil on olnud mitmesugused kroonilised haigused all, eeskätt muidugi südame-veresoonkonna haigused, ja lõpuks keegi neist ei olnud vaktsineeritud,» selgitas Kutsar ERRile. Ta lisas, et enamik kõigist haiglaravi vajanud inimestest on olnud gripi vastu vaktsineerimata. 

Kutsar nentis, et vaktsineerimine vanemaealiste seas on tõepoolest probleemne. «Jutt on siin 65 aasta vanustest ja vanematest inimestest, samuti käivad siia hulka muidugi ka hooldekodud. Kui gripiviirus sellesse kollektiivi sisse satub, siis teeb ta tõesti suurt pahandust,» sõnas ta.

Loe värskeid andmeid Eestis möllava gripi kohta siit

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles