Rakvere talupidaja lugu: tühisena tundunud laik seljal ja raviarsti ootamatu ettepanek

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidul on praegu juba täitsa hea olla ning mees liigub kodus kepi najal.
Tiidul on praegu juba täitsa hea olla ning mees liigub kodus kepi najal. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kui Tiit Lill (59) arsti juurde pöördus, oli sünnimärgitaoline plekk tema seljal kasvanud juba umbes aasta. See osutus pahaloomuliseks nahakasvajaks, mis on mehe juba kaks korda elu ja surma piirile viinud.

Kuigi plekk oli Tiidu seljal juba mõnda aega, ei teinud mees sellest välja. Neid pruune plekke oli seal rohkemgi. «Selja taha ei näe ju. Suviti sai ikka palja ülakehaga talutöid tehtud ja ei pannud ise nagu tähelegi,» rääkis ta.

«Proua käis mulle nii kaua pinda, kuni arsti juures ära käisin. Nahaarsti juurde kutsuti mind kohe tagasi ja öeldi, et on pahaloomuline,» seletas Tiit, kuidas kasvaja 2010. aastal esimest korda avastati.

Novembris selgus, et ravim enam ei toimi ja mehe raviarst andis talle kolm valikut: ta kas läheb koju ega tee midagi, või saab keemiaravi ja kiiritust, mis ei andnud enam mingit efekti, või võtab vähiravifondi «Kingitud elu» kaudu ravimit Keytruda, mis mõjub immuunsüsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles